Untuk Sumbangan No. Akaun Bank Islam : 130-260-1004-2403

Tuesday, 24 April 2012

'Bawa kes Scorpene ke Perancis mahu kucar-kacir negara'

 

4:28PM Apr 24, 2012

Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Mansor berkata tindakan Suaram mengemukakan kes berhubung pembelian kapal selam Scorpene ke mahkamah Perancis merupakan usaha untuk mengucar-kacirkan negara. 

"Dia nak kucar-kacirkan negara. Dia akan keluar macam-macam untuk malukan orang dan nak fitnah. 

"Mereka tak ada kerja. Kalau macam kita ini, kerja 24 jam," katanya ketika ditanya dalam satu sidang media hari ini. 

Beliau mengulas tindakan Suaram mengemukakan nama Datuk Seri Najib Razak sebagai saksi dalam inkuiri berkenaan. 

Suaram bertindak demikian dengan alasan bahawa perdana menteri itu merupakan menteri pertahanan yang terlibat dalam perolehan kapal selam tersebut sebelum ini. 

Dalam pada itu, Tengku Adnan juga berkata beliau sedia mengadakan pertemuan dengan sekumpulan pemerhati pilihan raya luar negara, susulan daripada jemputan oleh ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim. 

Bagaimanapun, beliau tetap tidak bersetuju dengan tindakan pembangkang menjemput kumpulan pemerhati berkenaan. 
"(Pemerhati) sepatutnya datang melalui SPR (Suruhanjaya Pilihan Raya). Saya akan jelaskan kepada mereka," katanya. 

Tengku Adnan berkata, jemputan itu dibuat Anwar melalui satu surat kepadanya. 

Admin: pulak dah.....satu kenyataan yg terlalu bijak.kalau kes ini nak disiasat dan dibawa kemahkamah oleh SPRM atau PDRM... tunggulah sampai lembu jantan bunting sulung.kes VK Lingam walau pun Suruhan Diraja dah buat keputusan tapi yg bersalah masih bebas.....tapi kalau DSAI masa tu memegang jawatan Menteri Pertahanan.....alamatnya ke sg.buluh lagi sekali.... 

kalau tak bersalah takut apa,kenapa pulak kucar kacir negara ,kita menegak kebenaran ,biar dimana dibicara kalau duduk ditempat yg benar tak perlu takut,biar rakyat tahu kebenarannya.. 

Sebenarnya siapa yang hendak mengucar-ngacirkan negara? Yang jelas UMNO/BN yang kucar-kacirkan negara selama 54 tahun sudah. Ini kena diberhentikan selepas PRU13 ini nanti.

No comments:

Post a Comment