Untuk Sumbangan No. Akaun Bank Islam : 130-260-1004-2403

Wednesday, 9 November 2011

SEKADAR GAMBAR, ANDA TAFSIRLAH SENDIRI

Tuan Guru Dato Presiden membasuh kaki yang terkena darah lembu. Lokasi ini adalah kediaman Tuan Guru Dato Presiden.


Restoran lempeng nyiur di Rusila berdekatan dengan rumah Tuan Guru Dato Presiden.

Semasa di Gong Badak Kuala Terengganu baru-baru ini.

Tuan Guru Dato Presiden menyembelih 8 ekor lembu di kediamannya pada hari raya pertama. 

Tuan Guru Dato Presiden berehat seketika di anak tangga rumahnya. Bertapa sedih dan sayunya melihat rumah seorang YB, seorang yang bergelar Tuan Guru, seorang yang bergelar Dato Seri, seorang yang bergelar Presiden Parti. Begini rupa rumahnya. Berpagar kayu ala kadar sahaja. SubahanaAllah. Sedangkan rumah kita... SubanaAllah. Apakah kita mengejar duniawi?

Kita bentang banyak mana pun, tetapi puak-puak yang mengaku setia kepada sultan tetap akan munafik bila sampai masanya untuk menyelamatkan pertuduhan ke atas mereka. Dan yang tahu pula, buat tuli, pekak dan buta mata. Sedangkan mereka sedar akan kesilapan mereka. Sesungguhnya mereka yang munafik, Allah humbangkan ke dalam ke api neraka jahanam. Nauzubillah.

Sekadar lawak sahaja. Walaupun ada terasa jangkal dengan pemakaian mereka ini. Tetapi itulah hakikatnya. Perselisihan faham berlaku kerana JKKK memisahkan hijau dan biru. Kalau hijau sorry. Kalau biru ok.. boleh dapat. Inilah punca perpecahan penduduk kampung, Apa-apa pun pasukan birulah yang memecahkan perpaduan bermasyarakat di dalam kampung. Siapa yang menolak pemohonan daripada kumpulan hijau untuk mendapatkan segala kemudahan yang disediakan seperti kumpulan biru? Sedangkan kumpulan hijau juga layak untuk mendapatkannya. Apabila perkara ini berlaku, kumpulan hijau akan bermasam muka dengan kumpulan biru yang secara berlawak menyendir kumpulan hijau. Jadi siapa yang punya angkara? Mulalah peminpin tertinggi kumpulan biru menyalahkan kumpulan hijau yang menolak segala jemputan kemasyarakatan yang mereka anjurkan dengan menyatakan, kumpulan hijau memulakan perpecahan dalam masyarakat kampung. Jahatnya agenda mereka ini. Sifat munafik amat sebati dengan jiwa mereka ini sehingga golongan yang hadir 5 waktu ke surau serta bergerak aktif dengan golongan surau akan disita pemberian subsidi. Mereka yang dekat dengan surau dikatakan kumpulan hijau. Apa sudah jadi dengan mereka ini? Kumpulan yang memakmurkan surau rumah Allah dikatakan pemecah belah masyarakat. Dan mereka dari kumpulan biru menganjurkan program konsert nyanyian dikatakan mendekati masyarakat? Anda fikirlah sendiri, setelah Allah SWT memberi otak untuk berfikir secara logik akal dan beriman kamu setelah kamu faham apa itu aqidah umat Islam yang sebenarnya. Sesungguhnya manusia itu didalam kerugian kecuali orang-orang yang berpesan tentang kebenaran. Berubahlah pada PRU13 untuk jadikan negara Malaysia ini negara Islam yang sebenarnya. Amin. Amin. Amin Aku pohon padaMU ya Allah. Amin.

No comments:

Post a Comment