Untuk Sumbangan No. Akaun Bank Islam : 130-260-1004-2403

Saturday, 15 October 2011

GAMBAR HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT DI PANTAI PANDAK

HKR bukannya Hospital Kota Raja. PGU pun bukannya Peninsular Gas Utilisation. Tetapi ianya merupakan suatu femonema gelombang kebangkitan rakyat Terengganu untuk menyahkan United Malay Nasional Organisation dari persada tampuk pemerintahan kerajaan Terengganu. Ianya timbul dari kemuncak rasa bosan dan menyampah dengan United Malay Nasional Organisation dan telah disepakati untuk diterjemahkan dalam Pilihanraya Umum Ke-13 nanti.

Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) - Pas Ganti UMNO (PGU) adalah mesej jelas masyarakat terbanyak di Terengganu untuk membuat perubahan politik dengan menggantikan UMNO dengan PAS sepertimana mereka lakukan pada November 1999 lepas.
Rakyat Terengganu telah bersepakat untuk tidak ketinggalan menyertai rakyat di Kelantan, Pulau Pinang, Kedah, Perak dan Selangor untuk menghumbankan United Malay Nasional Organisation ke dalam gaung dan memilih Pakatan Rakyat untuk menerajui Pusat Pentadbitan Kerajaan Persekutuan di Purtajaya dan Kerajaan Negeri di Wisma Darul Iman.

Ikutilah cerita bergambar sebahagian luahan hati rakyat Terengganu yang menyertai Himpunan Kebangkitan Rakyat - PAS Ganti UMNO dan gambar ini menceritakan seribu macam kesungguhan dan kekuatan rakyat untuk mencari kehidupan yang lebih selesa bukannya dibelenggu dengan kesempitan hidup ibarat kais pagi makan petang dan kais petang makan malam. Kereta cantik, nombor cantik siapa punya ni? Ustaz Saifulbahri punya ke?


YB Haji Mohd Abdul Wahid Endut, Pesuruhjaya PAS Terengganu sedang memberi ucapan aluan.

YAB Dato' Bentara Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS sedang memberi tazkirah sebelum melakukan perasmian Himpunan Kebangkitan Rakyat - PAS Ganti UMNO di Pantai Pandak, Cendering, Kuala Terengganu pada pagi Sabtu, 

YB Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS memberi suntikan semangat kepada seluruh rakyat Terengganu untuk menggantikan UMNO pada PRU Ke-13 nanti.Dr Bala Chandran, Pengerusi DHPP Terengganu dan wakil Palestin bersama kepimpinan PAS Terengganu yang turut hadir memberi sokongan kepada PAS Ganti UMNO.Kehadiran Ustaz Azhar Idrus untuk kuliah dhuha disambut oleh "Orang Muda Geng kite" dan team ARC


4 x 4 pun ada juga pertandingannya.

Pantai Terengganu... sungguh indah

No comments:

Post a Comment